Bedrukkingstechnieken voor relatiegeschenken

Middels het bedrukken van een relatiegeschenk of give away met je logo in de huisstijlkleur(en) wordt het artikel opeens je eigen promotieartikel en versterk je daarmee het imago van je bedrijf of merk. Onze slogan is niet voor niets we make the products yours! Het bedrukken van je naam of logo voegt 'waarde' toe aan het artikel en vergroot tevens de naamsbekendheid van je bedrijf. Om er zeker van te zijn dat je tevreden bent omtrent het eindresultaat van de bedrukking, maken wij bij opdracht altijd een gratis digitale drukproef. Pas na je akkoord op deze proef gaan we daadwerkelijk de relatiegeschenken bedrukken. Wil je zelf een eigen product laten maken in een specifieke vorm of uitvoering, neem dan eens een kijkje in onze custom made collectie.

 

Relatiegeschenken bedrukken

Middels onze webshop kan je eenvoudig relatiegeschenken en promotieartikelen bestellen met een opdruk. Dit kan zijn een kleurenopdruk, gravering, borduring of een blinddruk. Je maakt online zelf de keuze voor de bedrukkingspositie en het aantal kleuren dat je wilt bedrukken of een andere bewerking. Wil je meer weten over onze bedrukkingstechnieken, lees dan hieronder een korte toelichting. Wij kunnen relatiegeschenken al binnen 3 dagen/72 uur voor je bedrukken! Heb je andere vragen over de bedrukking of wens je advies, bel of mail ons gerust!

 

Tampondruk

Tampondruk is een printtechniek waarbij siliconen stempels worden gebruikt om een logo op het product te drukken. Met deze techniek krijg je een gedetailleerde afwerking en is het gebruik van PMS kleuren mogelijk. Tampondruk is de meest gebruikte printtechniek waarbij een logo op een metalen plaat wordt gegraveerd en vervolgens met een siliconen stempel op het artikel wordt aangebracht. Het siliconen materiaal is ideaal aangezien de inkt niet hecht aan siliconen. Net als bij zeefdruk moet elke kleur afzonderlijk worden gedrukt.

 

Zeefdruk

Zeefdruk is een druktechniek waarbij een zeer fijn gaas met veel kleine openingen wordt gebruikt om inkt op het product over te brengen. Een stencil zal bepaalde delen blokkeren tot de vorm van het logo. De inkt wordt op het gaas aangebracht en vervolgens door het gaas op het product geduwd. Er wordt slechts één kleur tegelijk gedrukt. Meerdere zeven worden daarom gebruikt om een afbeelding of logo in meerdere kleuren te produceren. Na het drukken wordt het product in een droogtunnel geplaatst om de inkt op het artikel uit te harden.

 

Zeefdruk 360 rondom

Bij zeefdruk 360 rondom wordt dezelfde techniek toegepast als een normale zeefdruk op een cilindrisch voorwerp waarbij het product lichtjes wordt gedraaid wat resulteert in een ronde zeefdruk.

 

Digitale bedrukking

Digitale bedrukking gebeurt door het product onder een full colour digitale printer te leggen. Met een een speciale digitale UV-printer wordt de afdruk rechtstreeks op het product aangebracht. Het beeld ontstaat door vele puntjes op het bedrukbare oppervlak te zetten, en samen vormen ze een kleur of afbeelding. Digitale bedrukking wordt het meest gebruikt voor het drukken op vlakke en effen oppervlakken, aangezien de afstand van de printkop tot het voorwerp vastligt. De printer kan CMYK-kleurmodus afdrukken, maar ook wit.

 

Digitaal 360 rondom

La Parada biedt ook de mogelijkheid van een digitale bedrukking 360 rondom op cilindrische producten, zoals onze glazen, plastic of metalen flessen. Deze techniek is alleen mogelijk op artikelen zonder handgrepen

 

Transferdruk

Bij transfer wordt het logo eerst op speciaal papier op siliconenbasis gedrukt in plaats van rechtstreeks op het product. De kleuren worden één voor één gedrukt, op een witte ondergrond. Na elke druk gaat het papier door een droogtunnel. Nadat alle kleuren zijn gedrukt, wordt een laag lijm aangebracht in dezelfde vorm als het logo en wordt klevende poeder toegevoegd. Met behulp van een hittepers wordt de transfer op het voorwerp aangebracht. Door de warmte wordt de lijm vloeibaar en de druk zorgt voor een goede hechting op het voorwerp. Het papier wordt vervolgens verwijderd en het logo blijft op het product achter.

 

Lasergravering

Lasergraveren kan worden toegepast op producten gemaakt van organische materialen zoals hout, glas en rubber of metalen (gecoat en niet-gecoat). Met lasergraveren is het resultaat van een tekst of logo nauwkeurig, permanent en luxueus. Een digitaal logo wordt naar de lasermachine gestuurd. Met een fiber laser (harde laser: meestal gebruikt voor het graveren/markeren van metalen of harde voorwerpen) of een CO2 laser (zachte laser: meestal gebruikt voor het graveren/markeren van organische materialen) wordt de toplaag van het materiaal 'weggebrand'. Het logo wordt vervolgens zichtbaar.

 

Lasergravering 360 rondom

La Parada biedt ook de optie lasergraveren 360 rondom op cilindrische voorwerpen, zoals onze glazen, plastic of metalen flessen. Deze techniek is alleen mogelijk op artikelen zonder handgrepen.

 

Digitale transferdruk

Digitale transfer is een van de meest populaire methoden voor full colour logo's en ontwerpen die resulteren in fotografische kwaliteit. We drukken eerst digitaal (CMYK) kleuren af op een grote papierrol. Vervolgens drukken we een witte laag op de plekken die door de kleuren worden bedekt. Vervolgens wordt er lijm toegevoegd die voor de hechting op het product zorgt. De laatste stap van het proces is het aanbrengen van de transferafbeelding of -logo op het voorwerp door middel van druk, tijd en hitte.

 

Sublimatie

Sublimatie is een digitale printtechniek waarbij je full colour afbeeldingen kan afdrukken op witte, harde oppervlakken of artikelen met een polyester coating. Eerst wordt een afbeelding of logo op sublimatiepapier gedrukt met full colour (CMYK) bedrukking. De vellen papier worden vervolgens automatisch gesneden. Deze bedrukte vellen worden met behulp van druk, tijd en hitte op een product aangebracht. Tijdens dit proces verandert de inkt van vaste deeltjes in gasdeeltjes, die het oppervlak van het voorwerp binnendringen. Zodra het voorwerp is afgekoeld, droogt de inkt in het oppervlak of de coating van het voorwerp.

 

Keramische transfer

Deze techniek bestaat uit het aanbrengen en vervolgens inbranden van een bedrukking op een keramisch product. Het logo wordt gedrukt door zeefdruk op decoratiepapier, waarbij keramische inkt wordt gebruikt. Het decoratiepapier wordt om het keramische voorwerp gewikkeld nadat het in water is gedrenkt. Het keramische product met de sticker wordt vervolgens vele uren in de oven geplaatst, bij temperaturen van bijna duizend graden Celsius. Het decoratiepapier verbrandt in de oven en de afdruk blijft op het keramische voorwerp achter. Dit proces maakt een permanente en nauwkeurige decoratie van voorwerpen mogelijk.

 

Borduren

Borduren is een techniek waarbij meerdere steken worden gecombineerd om de afbeelding of het logo te creëren. Het is een zeer populaire techniek voor producten zoals petten, textiel of tassen. Er wordt een speciaal borduurbestand gemaakt, dat alle details van het werk en de instellingen voor de machine bevat. Het voorwerp wordt onder een grote naaimachine gelegd, waarvan de naaikoppen tot 12 naalden kunnen bevatten (Er kunnen dus 15 verschillende draden (kleuren) in één reeks worden geborduurd).

 

Buton print

Button printing is een digitale afdruk op een stuk papier dat vervolgens op een button wordt gedrukt. Omdat de bedrukking vóór de assemblage van het artikel wordt uitgevoerd, kan het ontwerp volledig op maat worden gemaakt.

 

Doming

De domingprocedure bestaat uit het drukken van het logo op een zelfklevend etiket dat is overkoepeld met een acrylharslaag. Het is een duurzame oplossing die niet gemakkelijk bekrast of gedeukt kan worden. Zodra de etiketten met de acrylhars zijn gecombineerd, worden zij in een oven uitgehard. Na het uithardingsproces zijn de dominglabels klaar om op de producten te worden aangebracht.

 

Label

Digital label is een digitale print op een sticker, die we op een product plaatsen. Deze techniek wordt vaak gebruikt op artikelen waar geen andere druktechniek kan worden toegepast. Een full colour sticker wordt geprint en vervolgens uitgesneden met een plotter. Het digitale label wordt vervolgens op de producten aangebracht.

 

Blinddruk

Blinddruk is een populaire techniek om producten van leer, PU of karton te markeren. Het logo wordt eerst in een metalen stempel gegraveerd. Het logo wordt vervolgens in het materiaal gedrukt, waardoor het een permanente afdruk krijgt. Het materiaal moet dik genoeg zijn om de druk van de machine te weerstaan en het oppervlak moet egaal en vlak zijn.

Neem contact met ons op

Error 404